Sepideh Sedaghatnia pakt na haar bestseller 69 dingen die je altijd al wilde weten over wijn uit met een vernieuwend food & wine-boek.
De topsommelière legt je persoonlijk uit welke wijnen bij welke gerechten passen en laat hierbij haar Iraanse roots spreken. In dit tweede boek bundelt ze niet alleen haar favoriete Perzisch geïnspireerde recepten, maar ook de basisproducten uit de keuken van het Midden-Oosten krijgen een uitgebreide uitleg. Welke kruiden en specerijen doen haar hart sneller slaan en hoe zit het met hungezondheidseffect? Welke zuivelproducten, vruchten en groenten zijn typerend voor haar keuken? Welke noten en granen, peulvruchten, soorten vlees en vis worden er gegeten?
Deze culinaire ervaring resulteert in ruim dertig recepten uit het Midden-Oosten, gecombineerd met 69 wijnen uit de hele wereld. Een uniek en persoonlijk foodpairingboek, met zinnenprikkelende fotografie van Heikki Verdurme!