In Divin werk ik qua concept richting de absolute essentie van lekker tafelen. Voor de lekkere wijnen, verdomd goeie food en een leuke sfeer zorgen wij. Wie houdt van wijn en food, zal zich dus onmiddellijk thuis voelen aan onze bar of aan een knus tafeltje.
Onze keuken werkt seizoens- en marktgericht, daarnaast zijn er ook daily specials en enkele suggesties met kaviaar beschikbaar. Je kunt uit de kaart enkele gerechten (van gelijke porties) kiezen en zo je eigen menu à la carte samenstellen. Behalve onze sluitingsdagen (op dinsdag en woensdag) zijn we elke avond geopend. Enkel op zondag is de keuken doorlopend open van 12u tot 22u (bar tot 01u).
Sinds mijn komst in België in 2000 laat ik me gretig inspireren door wijn. Zeg nu zelf: fun en plezier wek je toch best op met een goed glas wijn? Het mooie aan de wijnwereld is dat mensen van verschillende generaties en culturen erdoor verbonden worden.
Zo heeft wijn mij in contact gebracht met William Wouters van Pazzo, een gelijkgestemde ziel die, net zoals ikzelf, wijn door zijn aderen heeft stromen. Vaak ging ik er in mijn periode bij ‘t Zilte ‘s avonds langs om er iets te drinken. Hij gaf me steevast raad, en hoewel hij over een gigantische wijnkennis beschikt en bovendien zelf ook wijn maakt, is hij altijd enorm nuchter gebleven. Toen ik hem bezig zag, wist ik dat ik vroeg of laat ook zou moeten toegeven aan de kriebels om een eigen zaak op te starten.
De wereld van lekker eten en drinken is om zovele redenen mijn passie. Bij passie komt vaak verleiding kijken. Daarom koos ik voor 69 als titel van mijn boek. Mijn boek wil je helpen in de zoektocht naar en de verfijning van een eigen stijl. Cheers!
De combinatie van lekker eten met een goed glas wijn maakt iedereen gelukkig. De meest beruchte Food Affairs uit de Midden-Oosterse keuken deel ik in mijn tweede boek, en uiteraard schenk ik daar iets lekkers bij. Verwacht je aan 69 klassieke, verrassende en budgetvriendelijke opties uit de hele wereld!
Kaviaar is luxury food in de categorie van foie gras en truffel. Bovendien kan kaviaar ook op een lange traditie buigen. De bekendste Beluga-kaviaar is ontdekt in het gebied rond de Kaspische zee. Daar zwom de steur in zout water, waardoor zijn eitjes ook meer smaak kregen. Wist je dat oorlogskrijgers vroeger kaviaar aten om eiwitten en krachten op de doen voor hun naderende strijd?
Omdat kaviaar in oneindig veel smaken en kleuren bestaat en deze traditie in de Belgische horeca wat verloren is gegaan, heb ik van Divin een plek gemaakt waar je verschillende types kaviaar kunt degusteren in kleine bereidingen.
“Ik werk met de Ladi Biosas-olijfolie omdat het bedrijf net als Divin By Sepi dezelfde kwaliteitswaarden nastreeft en zo natuurlijk mogelijk werkt. Zo worden geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruikt om de productie te verhogen, enkel pure ingrediënten. Wat betreft fashion en design probeer ik gepassioneerde ontwerpers te selecteren met unieke creaties. Het enthousiasme waarmee zowel de olijfolieproducenten van Ladi Biosas te werk gaan is erg herkenbaar. Onze samenwerking is uniek en als ondernemende vrouwen hopen we een mooi netwerk te kunnen opzetten binnen de wereld van food, wijn, gastronomie en design.”
Ik koos voor Divin als naam van mijn gloednieuwe zaak omdat Divin de eerste benaming is die ooit aan wijn werd gegeven in het voormalige Perzische rijk. Vooral het gebied dat we vandaag kennen als Iran – het land waar niet toevallig ook mijn roots liggen – geldt als bakermat van wijn.
Dat ik met Divin ook aanspraak maak op goddelijke krachten – denk aan het Engelse woord divinity – deert mij totaal niet (lacht). Goede food en drinks zijn altijd goddelijk lekker!
Diezelfde twist zocht ik bij een grafisch ontwerper. Uiteindelijk heeft Aranka van Too Many Agencies een bijzonder goeie job geleverd: zij beschikte over de juiste dosis creativiteit om zowel de goddelijke kracht als de geschiedenis achter wijn te verbinden in een toepasselijke huisstijl.
Oorspronkelijk afgeleid van de Britse gastropub, is een gastrobar een laagdrempelig restaurant waar genieten in een stedelijke ambiance centraal staat. Onze gastrobar wil zowel toevallige passanten aantrekken die spontaan binnenstappen voor een eindeloze reeks fingerfoods met bijpassend wijntjes, als koppels die uitgebreider willen degusteren.
Bevalt onze keuze je, dan kan je in DIVIN ook je wijn kopen voor een heerlijk etentje thuis. In onze gastrobar zijn geen regels: alles kan!
Dit zijn enkele van de partners die ambacht en passie voor hun werk heel belangrijk vinden. Zonder hen was ons verhaal niet mogelijk geweest.
Naast het professioneel runnen van een heerlijke keuken en een levendige zaal, zijn wij ook een leuke bende die zich amuseert voor, tijdens en na de werkuren! Vriendschap & fun staan centraal bij Divin. Volg hier onze avonturen via het Instagram-account van Divin.
Zelf ben ik dol op de klassieke Franse en mediterraanse keuken, maar uiteraard werd ik ook beïnvloed door mijn moederland en de keuken die ik door mijn grootmoeder geserveerd kreeg. Net daarom vond ik het zo belangrijk om Oosterse klassiekers als kaviaar op het menu van Divin te zetten, zonder volop de kaart van de Iraanse keuken te trekken.